Пролетно почистване – можем ли да се справим сами

chista vila

Пролетта идва с експлозия от активност, разтърсваща ни от зимният ступор, в който се намираме. За много хора това означава, разходки в парка, нова подредба на дома или пролетно почистване, но със сигурност е някаква активност – все пак природата се събужда, та защо да стоим в застои и ние? Показахме ви вече как да изчистите петна от мозайка, но сега ще се опитаме да ви открием и тайната за цялостно почистване на дома.

Колко време реално отнема цялостното почистване на един дом

Това да чистиш, на хартия е приятно, но може би защото мислим за резултатите, а не за реалното количество работа, която има да се свърши. Едва във вихъра на почистването, може човек да си дава сметка реално колко много има да свърши – пълното изчистване, избърсване и измиване на всички повърхности в дома или офиса може да отнеме много време.

Разбира се точната цифра зависи от размера на обекта, това колко всъщност подробно ще чистите, и колко са замърсени различните зони на дома. За това повече и повече домакинства в София и Плевен избират услугите на професионални фирми за почистване като Zoom-Clean.eu.

За какво е добре да си дадете сметка при пролетното почистване

Най-важното нещо при започването на каквото и да е начинание, е плануването и добиване на ясна представа какво трябва да се извърши. С изготвяне на ясен план за действие, вие добивате и перспектива, чрез която можете да систематизирате, по важност, това с което трябва да започнете и това, което може да изчака.

Но подобна подготовка може да бъде психически натоварваща за някои хора, а за други просто пореден ден. Ако смятате сами да почистите дома или офиса си, и то както трябва – като за пролетно почистване, е най-добре да заложите на най-основните пространства и повърхности като под, стени, плотове и прозорци.

Ако можем да ви дадем препоръка за най-важните неща при пролетното почистване, то биха били следните:

  • Колко прозореца имате – само отвътре или отвън ще ги почиствате – лесно достъпни ли са
  • Миене на дограма и уплътнения – какъв материал е тя – колко е замърсена
  • Колко квадратура под имате – от каква настилка е – колко е замърсена
  • Бърсане на прах – преместване на цветя – премахване на петна
  • Миене на стени – колко са замърсени – от какво са замърсени – разполагате ли с времето за почистване

Кой е най-важният фактор при пролетното почистване

Времето! Колкото и да ни се иска, в един ден има само 24 часа 8-9 от които прекарваме в сън. А ако работите, грижите са деца, родители и балансирате други задължения, времето става наистина доста скъп ресурс.

Реално всеки може да чисти, качеството зависи от педантичността, но не всеки може да отдели времето за правилно и цялостно почистване на дома и офиса. Хора със свободно време могат да се справят с пролетното почистване, тези със зает график биха го намерили за трудно – и все пак и за двата типа хора има Zoom-Clean.eu. 

А ако пролетното почистване съвпадне с подновяване и ремонт на дома, то следващата ни статия е за вас.