Почистване на подови настилки – шлайфане и полиране

Подовите настилки са подложени на постоянна употреба и износване. За да се запазят дълго време те имат нужда от постоянни грижи. Независимо от вида на настилката – мрамор, мозайка, ламинат, грижата за нея изисква време и усилия.

Ние разполагаме с необходимият опит и техника, за да ви предложим качествено шлайфане и полиране на всички видове подови настилки.

ЦЕНА ЗА ШЛАЙФАНЕ, ПОЛИРАНЕ И ПОЧИСТВАНЕ НА ПОДОВИ НАСТИЛКИ

Услуга Цена
Ръчно измиване на под 0,20лв /м2
Машинно измиване на подова настилка (мозайка) 1,00лв /м2
Полиране на мрамор / запечатка / – два слоя 1,50лв /м2
Излъскване на запечатка “High Speed”. 0,80лв/м2
Кистализация на мраморни подове 3,70лв /м2
Пастиране и излъскване на гранит 7,50лв /м2
Пастиране и излъскване на варовик 11лв /м2
Почистване на стъпала от мозайка 1лв /бр
Почистване на цокли 0,30лв /лин.м

Всички цени са ориентировъчни и са без добавен ДДС . Конкретни цени се определят след оглед на обекта и зависят от степентта на замърсеност, условия на труд,  количествата на площите за почистване и др. Оглед на обекта и изготвяне на оферта не се заплаща.

pod za pochistwane
kraen rezultat sled pochistvaneto
podova nastilka za chistene
poliran pod

ВИДОВЕ ТВЪРДИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ

Твърдите подови настилки биват два вида – естествени и изкуствени. Към естествените спадат мрамор, гранит, мозайка, а към изкуствените – гранитогрес, теракота, ламинат и др.

Редовното измиване на тези настилки предпазва външният слой от натрупване на прах и мръсотия. За да се предпази външният слой на естествените материали се използва импрегниране.

Импрегнирането се прилага при всички естествени материали. Нанасянето на импрегнант не променя вида на материала, той попива в него и така го запазва от възможното вредно влияние на атмосферните условия.

ПОЛАГАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПОДОВИ НАСТИЛКИ

Етапи при полагане на подова настилка

  1. Диамантено шлайфане и полиране на естествени настилки Процедурата се извършва с еднодискова машина снабдена с диамантени дискове, които отнемат повърхностния слой на настилката.След серия от шлайфащи процедури, настилката се полира и запечатва.След финалната запечатка тя възвръща първоначалния си блясък и здравина.Настилката става изключително чиста и лесна за поддръжка.
  2. Кристализация на мрамор и мозайка Тази услуга се извършва върху хигроскопични варовикови подови настилки – мрамор, мозайка, варовик и др. При извършването на тази услуга първо се прави основно почистване на повърхността (шлайфане на мозайка или мрамор), след това се третира най-горния слой – нанася се препарат и се полира мозайката или мрамора. По този начин подът става много по-устойчив на износване, не задържа мръсотия, почиства се по-лесно и получава отличен блясък.
  3. Нанасяне на запечатка/импрегнатор/ за естествени настилки и фасади Импрегнирането на естествените камъни се прави със специални препарати, те създават постоянен защитен слой, който предпазва камъка от проникване на влага и развитие на мухъл и плесен. С нанасянето на импрегнатор се засилва естествения цвят на камъка и така се запазва дълго време красотата му.
полиране на под с машина
финално полиране

Възстановяване на подова настилка

Изтъркано покритие, лак, емулсия, петна – няма проблем! Ще направим най-доброто за вас и вашата настилка.Процесът на възстановяване е много деликатна дейност, с много на брой и със специфична последователност етапи:

  • Сваляне на старото подово покритие;
  • Почистване в дълбочина или шлайфане на основата;
  • Нанасяне на емулсия, като броя на слоевете се избира според вида на основата (дърво, камък, линолеум и др.);
  • Излъскване с high–speed машини, ако е необходимо
Обадете се сега на 0887-45-02-09 или 0899-11-66-74 и специалист ще ви обясни техниките и начините на почистване, които ние прилагаме при почистващи услуги за апартменти и къщи, както и при почистване на офиси и бизнес сгради.
ПОДОВИ НАСТИЛКИ – ПОЧИСТВАНЕ, ИМПРЕГНИРАНЕ, ПОЛИРАНЕ ZOOM-CLEAN.EU

Доверете се на професионалистите при почистването и поддържането на вашите подови настилки - шлайфане и полиране на мрамор, мозайка, гранитогрес, ламинат и други.