Изпитани методи за почистване на мазни петна от мозайка

mozajka-plochki

Мозайката е невероятно естетически издържан ансамбъл от форми, цветове и текстури, подходящи за кухни, бани, подови настилки и други практични и декоративни приложения.

Те са стабилен и изключително красив начин за цялостно или частично облицоване на стени. Особено ефектни са в кухни – но всеки с такава настилка се натъква на проблем – как да се премахнат петна от мазнина от мозайка? След като се справихме с мухъла в дома си, сега ще ви предложим решение и на този проблем.

Чести проблеми при премахването на мазнина от грапави повърхности

Мазнината, особено тази от готвене, при натрупване и остаряване, може да бъде особено коварна за премахване. Още по-трудна може да бъде задачата по отстраняване, ако въпросната мръсотия се е натрупала по грапава или неравна повърхност като мозайка.

За това, от Zoom-Clean.eu ще изложим няколко лесни и безотказни начина за премахване на мазнина от мозайка без много търкане или усилия, които ние използваме при професионалното почистване на жилища, което предлагаме като услуга.

Особеността на почистването на грапави и триизмерни повърхности е, че, за разлика от гладките като ПДЧ и боядисаните гърбове, при триизмерните има много повече места, в които нечистотията може да остане недокосната от препарати. По груби изчисления, 2 метрова площ покрита от мазилка, има 4 пъти повече повърхност отколкото един гладък гръб за кухня.

Използвайте парочистачка

Парочистачката, освен, че има силата да разгради дори най-засъхналите мазнини, има естественото свойство да достига до всеки ъгъл, всяка пукнатина, всяка фуга, равномерно и едновременно. По този начин получавате много по-цялостно и качествено почистване с по-малка вероятност за оставане на следи дори след едно минаване.

Има такива модели, които разполагат със специална четка, която допълнително помага за отстраняването на трудни за почистване петна и насаждения от мазнини. Не е трудно, но изисква инвестиция и време – все пак става дума за хигиена, която си заслужава.

Използвайте силни препарати и киселини

Друг вариант е използването на киселини, които са способни да разградят мастните тъкани и белтъчините в основата. Такива могат да бъдат закупени от магазина, лимон, оцет или друг вид киселини – в крайна сметка при тях е нужно обилно изплакване и търкане, а това е нещо, което не всеки е способен на направи поради редица причини.

Използвайте професионална фирма за почистване

Професионалисти като Zoom-Clean.eu разполагат с нужният опит, знания и оборудване, за да се справят с дори най-проблемните места. Няма значение дали става дума за мозайка, мазилка, плочки, фуги или каквото и да е друго замърсено място – нашите екипи могат, за кратко време, да отстранят всякакви натрупвания на нечистотии.

При обаждане, можем да реагираме в рамките на няколко часа, и да ви помогнем с основното почистване на домове, професионални или обществени кухненски помещения. Изберете опита, доказаните методи и консистентност – изберете професионалистите.

Ако сте решили да направите цялостно пролетно почистване, то следващата ни статия е на тази тема и ше ви е от полза.