4 начина да премахнем напълно мухъла в дома си

премахване на мухъл

Мухъла, освен проблемен за обонянието, може да е проблемен и за здравето, а да не говорим колко зле се отразява това тапети, гипсокартон и латекс. В нашата статия за професионално почистване на жилища ви показахме какво включва услугата. Но сега ще навлезем по-дълбоко и ще се опитаме да ви покажем как вреди мъхъла и как да се справите с него.

Натрупваните щети по имущество и здраве, следствие присъствието на мухъл в един дом могат да са големи, за това е добре да се реагира бързо – с тези 4 лесни техники можете да намалите щети значително.

Подсигуряване, безопасност и ефикасност – белезите на добре свършена работа

Най-важно е, когато подхождате към премахването на мухъл, е да внимавате да не го докосвате. Какъвти и вид допир, може да подкани мухъла да изпусне своите пори, което допълнително да влоши обстановката.

Подсигурете маски, ръкавици и бъдете сигурни в добрата лична защита, добре е да изолирате пространството, за да се ограничи възможността за засягане други места от дома.

Използвайте дезинфектанти или спирт

Като основен начин за борба, можете да използвате кислородна вода или дезинфектант без наличието на гликоген. Чист спирт в пулверизатор също върши работа – използвайте тези продукти, или смеси между тях, в пулверизатор за прозорци – напръскайте обилно мястото – трябва да видите изсъхване и премахване на мухъла до 24 часа – най-много 48.

Премахнете влагата

Влагата е огромен фактор за появата на мухъл. Ако искате да отстраните насадила се „инфекция”, е добра идеята да отстраните влагата – от нея зависи дали ще се появи мухъл или не, може да има налична влага поради подпочвени води, теч зад стената, нарушена структура на покрив или редица други причини.

Проветрявайте често

Понякога мухъл се появява просто, защото едно пространство е прекалено влажно – но влагата може да се натрупва не поради теч, а понеже сте готвили, от дишането, от изпаренията на растения. В такива случаи, едно от най-семплите и лесни решение е да проветрявате често – по този начин освежавате въздуха в пространството и намалявате шансовете за поява на мухъл заради влага.

Подобрете вентилацията на пространството

Има и случаи, в които добрата вентилация и движение на въздуха биха помогнали за отстраняване на влага, която да причини наличието на мухъл. Това може да стане чрез почистване филтрите на климатиците ви, отваряна на прозорец (както споменахме по-горе), или с използването на обикновен вентилатор.

Движението на въздуха в едно помещение, подбира водните частици, които се реят, често има ефект и над влага на плоскости – лесно е да се направи и не струва много, особено ако вече имате вентилатор.

Обадете се на професионална фирма за почистване

Ако не успявате да се справите, или просто искате професионална помощ, която да ви гарантира резултати, тогава ще имате най-много успех с наемане на един от нашите специализирани екипи по почистване. Zoom-Clean.bg има повече от 15 години опит в сферата, срещали сме се с какви ли не условия, ситуации и проблеми – черпим опит от тях и успешното им решение.

Спестете си грижите, трудностите, времето и парите – доверете се на доказаните методи още днес.

Следващата тема, която ще засегнем в нашия блог е свързана с почистването на един от най-използваните материали за подова настика – мозайката.