4 успешни стратегии за чист дом след края на ремонта

renovation cleaninig

Пролетното почистване, за което говорихме в предишата си статия е лесно в сравнение с проблема за който ще говорим в настоящата статия.

Ремонтната дейност на едно помещение, дали е дом или офис пространство, е неизбежна част от неговото обновяване. Това е динамична дейност, която може да произведе доста мръсотия, прах, груби отломки и следи от зидария, шпакловки и боя, които да са трудни за премахване.

Ако сте твърдо решени да го направите сами, ето какво можете да направите, за да си улесните почистването след ремонт.

 

Ето как да улесните почистването на дома след ремонт

Добре е, още със самото започване на ремонтната дейност, да имате предвид почистването след завършването на проекта си. Все пак идеята на ремонта е да подобри или освежи едно пространство, и ако след това то не бъде почистено както трябва , целият труд отива на вятъра.

1. Защита на подови настилки и прозорци

От опит можем да потвърдим, че най-често засегнатите части на едно помещение след ремонт, са подовите настилки и прозорците. В тази категория влизат и вратите, первазите и други апликации като контакти, лампиони и ключове са контрол на осветлението.

Преди да започнете ремонтната си дейност, без значение дали ще боядисвате, измазвате или циклите паркет, ви препоръчваме да запечатат пространствата, прозорците и подовите настилки. По този начин ще минимизирате нуждата от почистване след края на проекта, а спестяването на усилия, там където е удачно, е винаги добра идея.

2. Използване на пара за бои и мазнини

Мазнините и боите на водна основа, особено латекса и импрегниращите бои като вареното ленено масло, са подвластни на пара и вода. Комбинацията от топлина и влага, вдига петната от повърхностите, като в зависимост от засегнатото място, те могат да предоставят доста добър резултати.

Бива да се внимава при почистването на естествени подови настилки като масивните паркети или дюшемета, тъй като те могат да се надуят следствие парата. При тях препоръчваме да сте педантични с прилагането на стъпка 1.

3. Отстраняване на груба мръсотия с механична манипулация

Колко и да ни се иска да сме фини, понякога е нужна умерена употреба на механична манипулация, или както е по-често срещано „търкане и стъргане”. Там където е удачно, както е при по-издръжливите подови настилки и стени без шпакловки, можете спокойно да прилагате повече сила, тъй като самите настилки няма да бъдат толкова сериозно засегнати.

Този подход е особено удачен, когато по стените има остатъчна мазилка паднала от тавана – могат да се използват малки длета, шпатули и други подобно заострени инструменти.

4. Шпакли и ножове за почистване на прозорци

Прозорците са особено уязвими по време на ремонт. Те могат доста лесно да се замърсят, особено при боядисване или шпакловане на околните участъци от пространството.

Не се притеснявайте да използвате заострени шпатули или ножове върху прозорци, те няма да се надраскат, тъй като реално щампованият метал е много по-мек от стъклото. Нека не забравяме, че стъклата се оформят и режат с диамант – най-твърдия естествен материал на света. В нашата статия за уреди за миене на стъкла сме дали и допълнителни опции как да направите това занимание по лесно.

Повикайте опитен специалист в почистването като Zoom-Clean.eu

Ако все пак изпитвате трудности и търсите улеснение при чистенето на помещение, къща или офис след ремонт, винаги можете да се обърнете към опитните екипи на Zoom Clean. Ние предоставяме бърза реакция, ефикасност и ниски цени – дори в кратък срок сме способни да осъществим цялостно почистване на дори сериозно засегнати помещения.