Заслужава ли си да купим уред за почистване на стъклата?

windows cleaning

Вече разбрахте какви стратегии за осигуряване на чистота в дома след ремонт може да приложите. Но в настоящата статия ще обсъдим друг проблем, които е регулярен.

Почистването на прозорци, дали на първи или десети етаж, не е от най-любимите части от хигиенната поддръжката на един дом или офис. При чистенето на прозорци се налага абсолютна безупречност, тъй като всеки пропуск е очевиден, но ако методите не са подходящи, целта става по-трудно достижима.

Ако не сте професионалист, може и да ви отнема повече усилия, но това може и да се дължи на оборудването и техниката. Като алтернатива на лошите методи, вече има уреди за почистване на прозорци, които могат да улеснят домашната поддръжка – тук ще обсъдим техните предимства и недостатъци.

Имате ли реално нужда от подобна инвестиция

Професионалните инструменти за почистване на прозорци са доста скъпи, това е поради тяхното качество, издръжливост и прецизност при работа. Малко са хората, които биха си позволили подобна инвестиция, освен ако от нея да зависи тяхното препитание.

Може и да не се налага – на пазара вече има налични продукти за масова консумация, които са предназначение за улеснено миене на прозорци, без да се налага да се надвесвате или напрягате. Заслужават ли си те?

Лекота при миене на прозорци

Огромното предимство на продукти като вакуумните роботи за миене на прозорци, е че, чрез вакуум, уреда се прикрепя към повърхността на прозореца. Дори след 1 цикъл се вижда ясна разлика в чистота на прозореца.

Това мигновено отстранява нуждата от това вие саморъчно да извършвате тази дейност, което за мнозина е облекчение. За сметка на това, цената на подобни роботи е доста висока, особено ако се сравни с услугите за миене на прозорци.

Безопасност при миене на прозорци

Важно предимство на уредите за почистване на стъкла, е че не се налага да се надвисвате от перваза, което е доста опасно. Това е често срещан проблем при еднокрилните прозорци, които са доста чест избор за много собственици на домове и офис сгради.

Безопасността при миене на прозорци е доста важен аспект от процеса, особено ако въпросния прозорец е на голяма височина. За това, когато нашите екипи работят, или го правят от вишка, или по алпийски способ, особено ако достъпа от вътрешната страна е ограничен.

Ниска поддръжка

При всяка инвестиция в оборудване, е добре човек да си задава въпроса „лесна ли е поддръжката?”. В случая с уредите за почистване на прозорци, поддръжката зависи от техният дизайн и характер, но за сметка на това, самата инвестиция е доста висока, особено ако се има предвид това, че уреда ще се ползва два пъти в годината.

Защо професионалното миене на прозорци е за предпочитане

Професионалните услуги са за предпочитане, най-вече защото ви спестяват излишен харч, снемат вашата отговорност от поддръжка на оборудване, и дават гаранция за качество. Въпреки, че новите предложения за уреди за миене на прозорци изглеждат привлекателни, тяхното качество е под въпрос, а това не може да бъде казано за опитните ни екипи.

Изберете сигурност и кристално чисти резултати на добра цена – изберете Zoom-Clean.eu.

А ако имате въпроси относно каква подова настилка да изберете, то следващата ни статия и сравнението между мрамор и мозайка ще е подходящо четиво за вас.