Защо е важно качеството на въздуха – почистване на прах

dust, doorway, door

Разликата между въздуха около нас и този в дробовете ни е неговото място, за това трябва да мислим за околната си среда като част от нас. В този текст ще споделим нашият опит и това как да подобрите качеството на въздуха в дома или офиса си – с няколко лесни за следване стъпки.

Как най-ефикасно да премахнем праха от дома

Качеството на въздуха има пряко отношение към състоянието на дробовете ни, наличието на алергии та дори и раздразнението на кожата. Ако имате чувствителна кожа има голяма вероятност да имате лека прахова алергия и е необходимо да почиствате дома си от прах доста често – ето как Zoom-Clean.eu го прави.

Навлажнете прашната повърхност

При бърсане на прах, една от най-големите грешки, които хората допускат е да бършат праха със сух парцал. Доста голяма част от праха остава върху парцала, но не малка част се вдига във въздуха, което може доста сериозно да повлияе на вашите дробове – кашляне, кихане, раздразнение на лигавицата и дори бронхит.

При навлажняване на повърхността или парцала вие слепвате праха и не му позволявате да полети, като така си спестявате повече чистене и раздразнение.

Прибирайте килимите през лятото

Когато сезона го позволява, е добра идея да прибирате килимите от пода, тъй като точно през лятото нивото на праха се увеличава. Килима е като голям затвор за праха и при всяко стъпване или раздразнение на килима, вие го пускате отново в циркулацията на въздуха.

Преди складиране изперете пътеки, килими и другите текстилни подови настилки, можете да се възползвате от нашите професионални услуги по всяко време. Така, когато имате нужда от тях, ще се насладите на ароматизиращия ефект на нашите професионални препарати и ще си спестите много труд за напред. В нашата статия за почистване на петна от килими ви дадохме насока за по-лесно справяне с проблема.

Не чистете с мокри кърпички

Когато чистим дома търсим възможно най-лесния и неангажиращ начин да го направим, ако е наличен. Мокрите кърпички със сапунен разтвор са един от най-често срещаните и неангажиращи начини, които хората използват да забършат брах в домовете, но това не е никак добра идея.

Причината е именно този сапунен разтвор, които съдържа в себе си фито-мазнини, които се прикрепват към мръсотията значително по-бързо и трайно. Кърпичките ще оставят подобни следи по повърхностите, които ще предизвикат значително по-бързо и силно напрашаване.

За да избегнете това, или използвайте кърпички със спирт, който ще се изпари и няма да привлече прах, или използвайте препарат без сапун в себе си.

Друг удобен вариант с гарантирани резултати е да извикате нашите професионални екипи, за да освободите околната си среда от праха и да улесните вашето дишане. Доверявайки се на Zoom-Clean.eu, вие поканвате една много по-здравословна среда и правите живота си по-удобен и приятен.