Пролетно усещане в къщата ви

proletno useshtane

С идването на пролетта идва и усещането на възобновяване на активността, движението и новото начало.

За да се пренесе това усещане и в дома има няколко начина да го постигнете, дали чрез изваждане на по-топли дрехи, препичане на терасата под топлото слънце или дори с пролетно почистване.

Ето 6 начина да принесете пролетната свежест в дома си според Zoom-Clean.eu.

1. Измийте прозорците отвътре и отвън

Едно от нещата, които пролетта носи е топлотата на слънцето, по-дългите дни и повече светлина в дома. За да се възползвате от това напълно е добре да почистите прозорците от натрупалата се през зимата мръсотия отвътре и отвън.

Ако живеете в жилищен блок и сте на висок етаж можете да използвате телескопични палки за стъкла, за да стигнете до далечните ъгли на прозорците отвън. Използвайте пенливи препарати за първоначалното почистване, но винаги измивайте след това.

Можете и да използвате 98% чист спирт, който не само ще изчисти мръсотията и ще отдели залепналата прах по дограмата, но и няма да остави следи, тъй като се изпарява след 3 минути.

2. Пране на килими

Килимите събират много мръсотия, особено през зимата. За да внесете подобаващо за пролетта свежо усещане в дома си е добре да обърнете внимание на натрупалия се прах по килимите.

Освежете ги с палка напоена с топла вода за възможно най-бързо почистване или повикайте професионалните екипи на Zoom-Clean.eu за пране на килими.

Каквото и да изберете, крайният резултат е освежена подова настилка, която ще ви помогне да влезне в крак със събуждането на природата.

3. Измийте завесите и пердетата

След прозорците и килимите е добре да обърнете внимание и на пердетата и завесите в дома си. Те, както прозорците, също съдържат доста от мръсотията, която живеенето зимно време в града носи, затова е добра идея да ги изперете.

Добрата новина при прането на завеси и пердета, е че те нямат нужда от сушене, готови след пералнята, те могат да се прострат и да изсъхнат без намачкване.

4. Сменете мястото на цветята в дома си

Цветята от терасата се внасят за зимуване в дома, но през пролетта те отново могат да се върнат навън.

Освежете дома си и освободете визуално място като преместите цветята навън – оставете по-зиморничавите видове вътре, но ги преместете от зимните им позиции, за да разнообразите визуалното си пространства.

5. Основно почистване на кухнята

Кухнята винаги има нужда от почистване, особено ако я ползвате често. Използвайте пролетното почистване да премахнете всякаква мръсотия от кухненските повърхности и най-вече се фокусирате над абсорбатора, филтрите му и пластмасовите филтри на въздуховодите.

При готвене точно филтрите поемат доста от мръсотията на околната среда, затова е добре да ги обезмаслите, за да намалите пушека и миризмата при готвене.

6. Бърсане на прах над климатиците, шкафовете в кухнята и хладилника

Зимният прах е по-тежък и мръсен от праха, който се трупа в дома ви през другата част от годината. Има голяма вероятност от доста време да не сте чистили над горния ред шкафове в кухнята, над климатика или хладилника.

Възползвайте се от пролетното почистване да снемете праха от тези трудни за достигане места и си спестете почистването в следващите няколко месеца.

Ако искате въобще да не се занимавате понеже нямате време или нямате възможност да положите усилията, то тогава услугите на Zoom-Clean.eu са винаги налични за вас.