Почистване при изнасяне – чеклист

checklist, check, marketing

Да се почисти едно помещение, което сте ползвали може да е разликата между това да си получите депозита или не. Ако сте наемател, това е нужна стъпка към окончателното ви напускане, а ако сте собственик, си е въпрос на удобство в бъдеще – ето как да почистите по-лесно.

Първите стъпка на почистване след изнасяне

Има няколко основни стъпки на почистване, които следват логическа експонантност, а иначе казано отгоре – надолу. По този начин премахвате праха от горните „етажи” на помещението, което е значително по-ефикасен начин, които не изисква от вас да повтаряте почистването на повърхности, които вече сте обработили.

  1. Почистете етажерки и горната част на шкафове

Горната част на шкафовете събират много мръсотия, това не е тайна за никого, и при изнасяне е добра идея да се започне от там. Лекият летлив прах се депозира точно там, за това преди каквото и да е почистване използвате влажна кърпа или леко навлажнете с пулверизатор, за да намалите количество прах, след това минете и съберете с леко навлажнена кърпа.

  1. Измийте вратите и прозорците

След шкафовете и горната част на хладилника и етажерките, е добра идея да продължите надолу. Вратите към която и да е стая имат нужда от почистване, особено ако се ползват редовно – мазнината от ръце и мръсотията, която тя привлича ще оставят неприятни следи, за това следващата ви стъпка е да измиете вратите.

Това важи и за дограмата и прозорците, особено когато прозорците са двукрилни и могат да се отварят. За прозорците можете да използвате кислородна вода или 95% лист спирт, той се изпарява и не оставя следи след себе си, няма и нужда от изплакване.

  1. Почистете стените при възможност

Тук може и да не е възможно измиването на стените, освен ако не са били боядисани с латекс за миене или блажна боя. Ако не сте сигурни, проверете с мокра кърпа на място, на което няма да се види – потъркайте и погледнете кърпата, ако на нея остава от боята латекса не става за миене и трябва да се пребоядиса.

  1. Обърнете внимание на витрините

Прозорци, врати с преходни витрини и въобще стъклените повърхности оставят доста видими следи, за това, отново, е добра идея да се минат с микрофибърен парцал, който маха стечките и отпечатъците. Можете и да използвате спирт с кърпата, така ще премахнете мръсотията и ще оставите кристално чиста среда.

  1. Под и подови настилки

Ред и на най-замърсената част от дома – пода и различните подови настилки. Ако имате килими, пратете ги за пране или ги почистете основно с прахосмукачка, засъхнали петна могат да се премахнат с хладка вода, сода бикарбонат и винен оцет – следите от това трябва да се изплакнат.

Ако пък искате да си спестите всички тези задачи и да се погрижите за самото преместване, винаги можете да се свържете с екипа на Zoom-Clean.eu и да получите професионална помощ и почистване.