Как да премахнем петната от кафе по дивана или мокета

петна от кафе

Малцина са тези, които могат да си представят живота си без кафе – то ни събужда сутрин, и ни държи бодри след обедната почивка. Но когато го разлеем, могат да останат изключително неприятни петна, които да са трудни за премахване, без значение дали е по мокета или дивана, ето как нашите професионалисти постигат желаната от вас чистота, без компромис.

Най-често ползваните методи за махане на петна от кафе

За щастието, кафето е доста по-лесно за махане от петната от червено вино или шоколад. Това се дължи на това, че кафето е на водна основа, която откликва много добре на третиране с пенливи вещества, висока температура и вакуум.

Домашни решения за махане на петна от кафе

При почистването на дома и домашните решения, има огромно значение това колко е старо петното, и това, колко е било наситено с кафеен екстракт то. В зависимост от това дали кафето е имало захар в него, и дали е по-силно или слабо, можете да използвате пенливи препарати.

Тук трябва да обърнете внимание на техните на търкане, тъй като наблягане на центъра на петното може реално да втрие пигментите му по-надълбоко, правейки го трудно за премахване. Важно е да започнете с леки движения отвън-навътре, като така постепенно да отнемате от силата на петното.

Най-добре се действа докато петното е все още мокро, тъй като с прилагането на една абсорбираща хартиена кърпа, можете да извлечете по-голямата част от мръсотията. Значително по-трудно е да махнете кафе от диван или мокет ако петното е старо – за улеснение трябва да включите влага като компонент.

Влагата раздвижва петното и го кара да отпусне захвата си над текстила. С помощта на кърпа или мокра прахосмукачка, можете лесно да извлечете петното като е важно да действате бързо преди то отново да е изсъхнало – внимавайте да не прегреете мястото, тъй като това ще внедри пигментите в нишките на текстила.

Професионални решения за махане на петна от кафе

Огромната разлика между домашния и професионалния подход за почистване , е че нашите специалисти използва специализирани препарати, които се справят дори с остарели и сухи петна. Много често, те се прилагат в офис пространства, тъй като там мокетите са най-честата жертва на разлято кафе.

За по-бързо премахване, ние използваме вакуумно-перящи машини, които изключително ефикасно извличат дори най-наситените кафейни петна. При комбинация от правилната техника, техничен подход и препарати, ние цялостно освежаваме засегната част от дивана или мокета, без да се налага допълнително третиране.

Машините за пране отстраняват до 98% от влагата, като останалите 2% изсъхват в рамките на 6 часа. При работа в офис пространства, препоръчваме почистване след работно време, за да не пречим на работния ви процес, а и за да има достатъчно време да изсъхнат почистените повърхности.

Препаратите, които ползваме са на био основа. Те не оставят никакви следи, не въздействат и нямат негативни странични ефекти. Тяхната ефикасност при работа е изключително висока, а добавеният бонус от екологичността им, прави работата ни не само желана навсякъде, но и етически отговорна. Разбрахте защо си заслужава да наемете професионална компания, която да почисти вместо вас. Ето още няколко причини:

Нашите специалисти са се сблъсквали със всевъзможни петна, от упорити до лесни за премахване, и точно това прави услугите на Zoom-Clean.eu правилния избор не само за дома, но и за офиса.