6 съвета как да поддържате къщата си чиста

6 saveta za pochistvane na doma

Чистота на един дом не винаги може да се постигне лесно особено, когато ръцете ви са пълни с отговорности от работния и личен живот.

Благодарение на нашата ефективна система за почистване на домове, много семейство и домакинства намиращи се в същата ситуация намират лесен и евтин начин да поддържат домовете си чисти и изрядни.

По-долу екипът на Zoom-Clean.eu ще ви сподели 6 ценни съвета за това как да поддържате къщата си чиста дори, когато сте заети.

1. Перете пердетата поне веднъж на 3 месеца

Пердетата често биват пренебрегвани и се перат веднъж два пъти в годината, покрай празниците или, когато идват гости.

Истината, е че те събират невероятно огромно количество прах, миризми и мръсотия от бита, които след това вдишваме всеки път, когато минем покрай тях.

Затова експертите препоръчват да перете своите пердета поне веднъж на 3 месеца, вместо на 6 или повече, за да запазите своите домове чисти и приятно ухаещи за по-дълго време.

2. Перете си килимите

Прането на килими е от онези задачи, които всички избягваме с неохота, може би защото е трудна и отнема време.

Но ако използвате професионални услуги за пране на килими, или използвате нашите услуги за надомно почистване, ще си спестите не само гледането на стари петна, но и доста труд.

Тъй като времето е ресурс, който не можем да си върнем, онова, което е най-много ценим е услугите, които ни спестяват това, което не можем да си позволим да похарчим.

Честото пране на килими, поне веднъж на 3-4 месеца, ще гарантира, че те ще останат чисти за по-дълго време, по-меки и значително по-приятни на допир.

3. Не бършете прах с мокри кърпички

Един доста често срещан феномен е бърсането на прах с мокри кърпички. Докато те са доста удобни и почти винаги под ръка, това, което ги прави неподходящ способ за почистване е липсата на изплакване на сапунената субстанция от тях.

Сапунът, както знаем, привлича мръсотията към себе си, най-вече заради мастните молекули, от които е направен.

Това е прекрасно ако миете ръцете си или перете мръсни дрехи, но ако искате една повърхност да остане чиста за по-дълго време, нашият съвет е да използвате препарат, който не оставя следи или сапунен филм.

4. Дезинфекцирайте бравите на входните врати

Дезинфекцията на бравите на входните врати ще гарантира, че не вкарвате чак толкова бактерии в домовете си.

Дори 1 месец без чистене на вратите и бравите ще остави неприятни следи, които изглеждат като мазни отпечатъци – почиствайте по-често бравите и вратите си и оставете дома си чист за по-дълго време.

5. Мийте прозорците отвътре и отвън

Когато миете прозорците си отвътре, е добре и да ги миете отвън, тъй като реално мръсотията е и от двете страни. Миенето само на едно за сметка на другото е контрпродуктивно и реално не върши особено много работа, тъй като оставяте половината работа несвършена.

6. Махайте килимите през лятото

Когато махате килимите през лятото вие отваряте дома си за потока от въздух, като също така премахвате и излишните места, на които прахът може да се скатае. Килимите са отличен източник на уют без есента и зимата, но през лятото започват да задушават със своята топлина.

Ако искате пък наистина безотказен начин за почистване на дома без особено много усилия, винаги можете да изберете услугите за почистване на Zoom-Clean.eu.

Свържете се с нас чрез контактната форма в сайта и изпратете вашето запитване. Наш консултант ще се свърже с вас, за да отговори на въпросите ви.