5 лесни стъпки да поддържате офиса си чист

sgrada s ofisi

Офис пространствата са много повече от просто работна среда. Те са място, на което прекарваме по-голямата част от денонощието си, понякога дори 10+ часа.

Затова има значение какво ни посреща рано сутрин и дали офисът е чист или тъне в мръсотия.

С оглед на важността на хигиената в едно общо пространство с много хора, днес от Zoom-Clean.eu ще споделим с вас 5 лесни стъпки, с които можете да поддържате офиса си чист.

1. Инвестирайте в машина за почистване на обувки или стелки

Един от главните начини, заради които нашите офис пространства се замърсяват, е от внесената отвън мръсотия. Това е особено очевиден феномен през зимата и пролетта, когато повечето места, на които ходим, са мокри и кални. Това важи дори да живеем в центъра на столицата.

Ако инвестирате средства в машина за почистване на обувки, вие значително ще намалите количеството мръсотия, която внасяте с подметките си всеки ден. Така ще намалите нуждата от толкова често почистване и ще удължите живота на своите подови настилки.

2. Заменете мокета за подова настилка без косъм

Като става дума за подови настилки в офис пространствата, доста често явление са мокетите. Макар и те да омекотяват стъпката и да намаляват шума, един огромен техен недостатък, е че са по-трудни за почистване, особено когато има кал, прах и други ронливи субстанции по тях.

В зависимост от размера на офис пространството ви, е желателно да замените мокета за друг вид настилка, която няма косми или фибри. Добра и евтина алтернатива са ламинираните паркети, които с в пъти по-лесни за поддръжка, тъй като не задържат мръсотията толкова дълбоко.

Те се изчистват с прахосмукачка и палка, без особено голямо затруднение и за значително по-кратко време.

3. Почиствайте по-често

Другият начин да поддържате офиса си чист може да е привидно очевиден, но реално крие други позитивни страни. По-честото почистване не позволява на мръсотията да се натрупа, което означава, че всяко следващо почистване ще е по-лесно от предходното.

Освен това, при чистене на килим, колко по-често се случва то, толкова по-добре могат фибрите да отблъснат мръсотията. Дори такава да попадне по фибрите, тя ще се отдели значително по-лесно и безпроблемно всеки следващ път.

4. Използвайте сол да смекчите котления камък във водата

Друг често срещан проблем в градове с „твърда” вода, е бързото наслояване на котлен камък по порцелановите повърхности като мивки, чучури и дори плочки в банята, тоалетната и кухнята. Ако вашите фаянсови и порцеланови повърхности имат нужда от често почистване поради наслояване на леко бежов „слой”, значи водата, която ползвате съдържа доста котлен камък в себе си.

Един начин да смекчите водата, поне в казанчето на тоалетната, е като слагате трапезна сол. Тя прави водата доста по-мека от това, което е, и дори да не става за пиене, поне ще почиствате по-рядко.

5. Наемете професионална услуга и се абонирайте

Нашият опит показва, че 8/10 фирми предпочитат да наемат професионална услуга за почистване, като предлаганата от Zoom-Clean.eu вместо да се занимават сами. Това пести човеко ресурс, време и най-вече средства поради нанесени щети по имущество.

Последното е особено често срещан проблем особено при мокетите, които се почистват неправилно, със силни препарати или дори с търкане. Спестете си грижите, парите и времето и ни се обадете още днес.