Почистването на офиса – критично ли е за вашия бизнес

skyscraper, glass facade, facade

5 причини, поради които почистването на офиса е критично за вашия бизнес

Няма съмнение в това, че едно пространство, в което се пребивава редовно, трябва да бъде почиствано. Дали е офис или дом няма значение, това, което всички знаем и сме съгласни, е че редовното почистване е полезно и желателно за всеки офис или дом.

Но замисляли ли сте се какви точно са ползите от почистването на един офис? Oт Zoom-Clean.eu го направихме и ето какви са резултатите.

1. Усещане за професионализъм

Когато влезнете в един чист офис и ви лъхне приятната миризма на ароматизатори, вие мигновено правите връзката, че се намирате в офис на професионалисти.

Ако сте посетител, потенциален работник или клиент, това ще ви остави доста позитивна асоциация не само с пространството, но и с хората в него.

Разбира се чистата работна среда не е само за клиентите а и за самите работници. Тя ще се отрази на връзката между позитивната работна среда и продуктивността, но за това ще поговорим малко по-долу.

2. Уютът е равен на продуктивност

Когато се чувствате добре е много по-вероятно да се постараете да направите нещо възможно най-добре, отколкото ако не се чувствахте толкова добре.

Уюта в офиса е една от стъпките към създаването на по-продуктивна атмосфера, която само със собственото си излъчване създава желанието за творение и прилагането на творчески решения на проблеми.

Ако се намирате в динамична офис среда, последното нещо, което искате е да гледате старо петно от кафе на пода.

3. Значително по-голяма представителност

Това да имате представителен офис, особено ако работите с клиенти или консултирате хора, може да ви помогне да конвертирате потенциален клиент в актуален, плащащ за вашите услуги посетител.

Една част от стратегиите за конвертиране на потенциален клиент в актуален клиент е именно добрия имидж и доброто представяне.

Мръсния офис е белег на екип или фирма, която не цени своето пространство – защо биха ценили труда си?

4. По-малко заболели

Това може би не се коментира толкова често колкото трябва, но заболяването от офис пространството, особено ако сенна хрема или друг вид алергична реакция са налични, може да е поради лошото или недостатъчно почистване на офис пространството.

За това има професионални услуги като Zoom-Clean.eu, които освен основен пакет за почистване, предлага и противоалергичен пакет, които включва пълно почистване на прах и алергени.

По-чиста работна среда означава по-малко заболели, а това означава по-малко болнични или отпуски. Това от своя страна означава по-малко загуба на продуктивност, а това води до по-високи и консистентни доходи.

5. Чистотата създава хармония и прави работата по-лесна

Когато околността на един човек е чиста и подредена, такива стават и неговите мисли. Една част от успешния бизнес е това вашите работници, и вие самите, да сте концентрирани, а това може да се постигне дори и с едноседмично почистване от нашите екипи.

Чистотата е подреденост на мислите, а това води до подреденост на креативния процес, което пък води до по-добри резултати.

Всички тези точки показват, че чистенето може да бъде много повече от просто услуга, то може да е начин да покажете своя професионализъм, или пък способ за справяне с алергиите.