5 лесни стъпки да поддържате чистота в офиса

poddyrjane na chistota v ofisa

Едно от нещата, които бизнесите не бива да подценяват относно своето управление, е именно хигиената в офиса. Нуждата от непрестанна поддръжка не винаги предразполага към лесни решение, но днес от Zoom-Clean.eu ще ви посочим 5 лесни стъпки, с които да олекотите поддръжката на офис пространството си.

1. Смяната на подовото покритие

Един от най-големите, но и недоразбрани проблеми, които много офис пространства имат, е именно с подовото покритие. Когато става дума за чистота подът е първото място, към което поглеждаме, и когато то е с мокет мръсотията става много по-очевидна неговата мръсотия.

В света на почистването, мокетите са като нож с две остриета. От една страна те, и подовите покрития с „косъм”, задържат мръсотията на локализирано място, спирайки я да се разпространи на други места.

От друга страна това я прави доста по-видима и неблагоприятна, особено, когато става дума петна от кафе или храна. Като алтернатива на мокета, ламинираният паркет е доста по-лесен за почистване и поддръжка, което ще намали усилията, които са нужни за почистване на един офис.

2. Машина за чистене на обувки

Обувките са най-големият дистрибутор на мръсотия в едно офис пространство. За разлика от домашното почистване, офисите страдат най-много от внесена мръсотия чрез подметката на обувките.

Количеството мръсотия от обувки се увеличава значително през зимата, затова най-подобаващото решение е да се противодейства. Инсталирайте машина за почистване на обувки до входа на офиса ви, за да намалите количеството внесена кал и мръсотия от външния свят.

3. По-добра филтрация на въздуха

След пода, въздухът е следващото най-замърсено нещо в един офис. Увеличеното количество прах в помещението и честата нужда от премахването му от монитори, бюра и рафтове, може да се намали като инвестирате в по-добра филтрационна система за въздух.

Това ще направи няколко неща за вашия офис:

  • Ще намали количеството прах във въздуха;
  • Ще намали нуждата от бърсане на прах;
  • Ще подобри здравето на вашия екип.

Качеството на въздуха не бива да се подценява, особено в големи градове като София и Перник.

4. Често почистване

Честото почистване е очевиден избор за по-лесна поддръжка, тъй като колкото по-често се чисти, толкова по-лесно става всеки следващ път. Разбира се един екип не винаги има възможност да отделя време за почистване на офиса си, затова има и професионални услуги (вижте стъпка 5).

При честото почистване ще намалите осезаемо времето за поддръжка на офиса, тъй като намалявате концентрацията на замърсители.

5. Професионално абонаментно почистване

Най-удобният начин за поддръжка на един чист офис, до ден днешен, остават професионалните абонаментни услуги. Те се различават от единичните почистващи услуги с това, че всеки екип може да насрочи точното време и ден за почистване, както и на какво да се наблегне.

Затова екипът на Zoom-Clean.eu предоставя професионално своите услуги с редовен план на чистене, за да намали стреса над екипа ви и да увеличи чистотата в офиса. Подобни услуги се предлагат на по-добра цена, особено ако клиентът е с нас от известно време – това са преференциалните ни цени за лоялни клиенти.

Абонаментът може да се променя по всяко време, така че да се напасне на нуждите на всеки екип, малък или голям.