Колко чисто е вашето работно място?

office, desk, computer

В България офисите не си приличат един с друг, някои са бурни и шумни, в други тишината и звука от клавиатури са цар. Но има едно нещо, което ги обединява и това, е че има ли хора – има и нужда от чистота – точно това ще засегнем и днес – какви са ефектите от мръсотията на работното пространство и защо реално имаме нужда от фирма за почистване.

Чисти работни места – чиста работа

В ежедневието си не се замисляме за чистотата, на някои им прави впечатление, на други не чак толкова. Реалността, е че човек има един фундаментални потребности свързани с хармонията, които се отразяват, съзнателно или не, върху неговите действия и тяхната порядъчност, ефикасност и удоволствие от тези действия.

Как се отразява чистотата на вашият бизнес

Бизнеса на първо число трябва да бъде представителен, тъй като с първите впечатления, човек прави най-важната стъпка към потенциален клиент. Ако вашето офис пространство, освен работна среда, е и място за срещи с клиенти, то е подобаващо тези клиенти да бъдат посрещнати в една подредена и изчистена стая.

Чистотата показва отношение към собственото. Ако вашият офис не е чист, а е хаотичен, тогава как можете да гарантирате на този човек, че ще му свършите работа? Един чист офис може и да не може да ви докара нови клиенти до вратата, но тези, които влезнат, ще останат с приятно впечатление, правейки тяхното присъединение много по-вероятно.

Как се отразява на вашите служители

А един бизнес без служители не може. Дори в най-минималистичните си форми, един бизнес трябва да има поне 1 човек, може би двама със счетоводителя, за да може въобще да съществува. Колкото по-голям става един екип, толкова по важни стават неговите нужди, тъй като колективното отношение към работната среда се отразява на продуктивността.

Има и другата страна на монетата – емоционалното отношение на чистотата към усещането на спокойствието. Ако един човек се чувства удобно и спокойно, то е много по-вероятно той да прекара повече време в работа отколкото в разсейване.

С професионалното почистване на офиси от Zoom-Clean.eu, вие, освен чистота, предоставяте и една много по-приятни и спокойна среда. По този начин увеличавате ефективността на екипа, които вместо да се разсейва, извършва дейността, за която сте го наели.

Защо да изберете професионално почистване на офис

Тук вече и въпроса за начина на постигане на тази чистота – екипа ли сам да си чисти офиса, или външна фирма да извършва почистването. В зависимост от размера на екипа, и естеството на вашата работа, може да е логистично невъзможно сами да почиствате офиса си.

Големите размери и на екипа и на самия офис, означава, че служителите трябва да остават след работно време, което да не се нрави на всички. А когато човек не иска да прави нещо, но се налага, може да го претупа и да не го свърши както трябва.

Повикването на професионална фирма за почистване като Zoom-Clean, ви освобождава от тази отговорност, позволявайки ви да се фокусирате върху значително по-важни неща. С нас избягвате ангажимента, като получавате искрящи резултати, без значение колко е голям офис – на помощ идват и абонаментните услуги, с които съвсем можете да гарантирате, че офиса ще е постоянно изряден и то на добра цена.