Как да почистим фугите в банята

trikove za pochistvane na banya

Когато обзавеждаме новият си дом, винаги имаме колебания относно цвета, който сме избрали или материала, от който искаме да са изработени мебелите. Често ни спира рационалното мислене, което цели да ни накара да направим правилния избор от практическа гледна точка.

Това ограничава нашите вкусове и предпочитания и накрая трябва да се задоволим с нещо, което не пасва напълно на нашите представи за красота и уют, но и не е пък и точно това, което желаем.

Сигурно сте чували фразата „Хубаво е, но после…“, чиято цел е да ни разубеди да вземем решението, в което изначално сме били сигурни. Да, няма нищо лошо да не действаме импулсивно и да премисляме това, което вършим, но невинаги можем да предвидим всичко.

Избирането на плочки в банята може да се окаже продължителен процес. Пазарът е огромен, дизайните са великолепни, а възможностите за нестандартно обзавеждане – безкрайни. Нормално е в началото да забравим един важен елемент, когато става въпрос за плочки в банята или тоалетната – фугите.

Проблемът с фугите е, че те не се чистят лесно, а пък лесно се замърсяват особено когато са бели. Цветът на фугата се диктува от цвета на плочката, така че ако сме почитатели на по-светлите цветове, може да се окаже така, че трябва първото нещо, което да съблюдаваме, е фугата, а не плочката.

Да, това наистина е нелепо, но е естествено да мислите далновидно и да искате да не си причинявате мъки с почистването им.

Въпреки това то не бива да ви се струва толкова страшно и определящо за това как искате да обзаведете/ремонтирате банята си.

В тази публикация ще ви представим няколко начина за почистване на фуги в банята, които със сигурност ще ви свършат работа и ако ви предстои да обзавеждате, няма да се колебаете дали да изберете любимия си цвят.

Начини за почистване на фугите

Някои домакини толкова са „наплашени“ от светлите цветове, че не смеят и да помислят да се спрат на тях. Някои повърхности се чистят лесно, но положението при фугите не е така. Затова трябва да опитате няколко начина и да изберете този, който ви е най-удобен.

Трябва да запомните едно – бъдете сигурни, че средствата, които използвате, няма да нарушат целостта на фугата или повърхността на плочките. Дори и накрая да бъде абсолютно чиста, ако е издълбана, ще изглежда още по-зле.

Препаратите винаги са добра опция. В килера на едно домакинство се побират какви ли не препарати за какви ли не повърхности. Те могат да бъдат ефективни и при почистването на фугите.

Комбинацията от сода бикарбонат, оцет и вода може да се окаже унищожителен за замърсителите. Смесете трите съставки и оставете течността 10 минути върху фугите. След това с помощта на четка за зъби премахнете мръсотията и забършете с кърпа.

Ако обаче не искате да се затрупвате с още видове препарати, можете да разчитате на професионалистите в почистването, които да гарантират блясъка на фугите и дома ви.

Един бонус вариант

Ако пък разполагате с пароструйка – още по-добре. Тя е перфектният начин да изчистите всеки ъгъл на вашия дом. И фугите не са изключение. Парата под налягане за секунди ще отстрани и най-упоритите замърсители

Не позволявайте на фугите, които лесно се замърсяват, да ви отказват от вашите вкусове. С гореспоменатите начини за почистване можете да бъдете сигурни, че ще постигнете максимален ефект.