Как да измиете прозорците като професионалист

pochistvane na vitrini

Ако някога сте гледали професионалните миячи на прозорци сигурно сте забелязали, че те използват доста специфично оборудване. Гъбите, с които намокрят стъклата са по-пухести, самите гуми за обиране на водата са доста по-широки, а техниката им е безпогрешно ефикасна.

Истината, е че професионалното оборудване е скъпо, и то доста – особено ако става дума за техниката използвана от професионални алпийски миячи на стъкла. Причината зад това е много проста – колкото по-бързо и качествено е свършена работата, толкова по-малко висиш на въже.

Днес от Zoom-Clean.eu ще ви споделим как да измиете своите прозорци като истински професионалисти без да се налага да купувате гуми за прозорци по 100 лева бройката.

Какво използват професионалистите, когато мият прозорци

Професионалните миячи на прозорци и витрини използват 3 основни неща – гъба за намокряне, понякога с телескопична дръжка, гума за обиране на водата, и микрофибърна кърпа.

При комбинация и правилна техника тези инструменти могат, за кратко време, да изчистят дори най-замърсените прозорци, който не са мити от години. Истината, е че има една много важна за следване последователност, която е базирана върху логическата секвенция.

Първо се започва с премахване на по-едрите частици, това може да стане с вода без препарат – използва се непухената част на гъбата. След това се използва гъбата, но с вода с препарат за стъкла – използва се по-абразивната част, за да се премахнат трудните за махане неща.

След това се минава с гумата за вода, като се следва Z или S образна крива до дъното на прозореца. Сегменти с мокри петна се минават с микрофибър, за да се отстранят всякакви мазни петна и стечки пропуснати от гумата.

Какво можете да намерите в кварталния магазин

Професионалното оборудване за миене на прозорци е налично за всеки потребител, но истината, е че е доста скъпо и си заслужава само ако изкарвате прехраната си с него. За средния потребител в магазина има сравнително добри алтернативи.

Важно да внимавате за качеството на самата гума за стъкла, тъй като дори с леко изкривена, тя няма да може да събере водата качествено и ще оставя стечки по стъклото.

Можете да използвате спирт, за да финализирате чистенето, така си спестявате доста петна, а и забързвате процеса за сушене – спиртът се изпарява 8 пъти по-бързо от водата.

Как да подобрите своята техника на миене на прозорци

Техниката на миене на прозорци е може би най-трудната за усъвършенстване част от целия процес. Само това не можете да си купите, освен ако не наемете екипа на Zoom-Clean.eu.

Важен съвет за по-добро и цялостно събиране на водата от прозореца е да следвате ширината на самата гума. За да не се налага да се връщате назад, и наново да обирате водата, можете да поставите гумата с лек наклон спрямо повърхността на стъклото.

При достигане на противоположната страна на стъклото обърнете китката си и завъртете самата гума, така, че да е противоположно на досегашната ѝ позиция и така следвайте до долу.

Колкото по-лавни са вашите действия, толкова по-добре. Избягвайте да вдигате гумата от прозореца, докато не достигнете до края на стъклопаркета, така няма да има насичане и ще съберете цялата влага от стъклото.