Дезинфекция на офиси с голям човекопоток

dezinfectcia na ofisi

Второто десетилетия на новия век започна със сериозно сътресение за много хора. Епидемията наложи прилагането на сериозни мерки за хигиена, и сред тях е редовното дезинфектиране, което особено важно в офисите с голям човекопоток.

За да изясним правилата и практичните начини, с които можете да гарантирате напълно дезинфекциран и чист офис, днес от Zoom-Clean.eu ще ви споделим няколко важни съвета.

Кои са най-критичните точки в един офис

Има няколко основни места в един офис с голям приток на хора, които са от голямо значение. Те са приоритет за почистване и редовна дезинфекция, най-вече заради честото им прикосновение с хора и внесената от тях мръсотия.

Дръжки, контакти и ключове за светлина

На първо място са най-пипаните повърхности в един офис – дръжките на вратите (входни и преходни), контактите и ключовете за светлина. Дори да искаме, е трудно да ограничим тяхното докосване или ползване, затова е важно те да са първия ви приоритет при дезинфекция.

Санитарни помещения

Санитарните помещение са също доста често ползвани, особени ако в офиса ви влизат доста хора. Няма как човек да не си измие ръцете или лицето, затова е важно да се наблегне на почистването на санитарните възли, в това число мивката и самите чучури и кранчета на санитарните блокове.

Кухненски помещения

Кухненските помещения с общо ползване са развъдник на микроби, дори да не преминаваме през световна пандемия. Плотовете, масите, чучурите на мивките, дръжката и контролите на микровълновата, както и всички използвани повърхности, са приоритет за дезинфекция.

Те са първите неща, които трябва да почистите, освен ако достъпът до кухнята не ограничен поради съображение за сигурност. Дезинфекция на тези части от офиса трябва да се случват поне веднъж на 3 часа, тъй като ефектът от самите дезинфектанти отминава след този период.

За 180 минути на често ползване повърхност могат да се намерят над 20 различни бактериални култури, в това число e-coli и най-често срещания сезонен грип.

Как да направите правилната смес

Колкото и да чистите освен ако не разполагате с правилната смес едва ли ще постигнете големи резултати. Има вече готови смеси, които могат да се ползват свободно на всякакви повърхности, но и има вариант, в който сами да си направите своите смеси.

Най-основният и лесен за прилагане почистващ агент е белината, но нейните разрушителни качества могат да бъдат пагубни за вида на много повърхности. Дори разредена, белината може да нанесе визуални щети като обезцветяване на подове и ламинирани паркети, затова е желателно тя да се смеси с друг, по-разреждащ агент.

Най-добрата практика, ако сте решили сами да почиствате своя офис, е да използвате готови смеси, тъй като те могат да ви гарантират правилното съотношение на почистващи вещества.

Как можем да ви помогнем ние

Като професионална фирма за почистване, ние от Zoom-Clean.eu сме повече от добре запознати с ефектите на различните бактерии. Не само това, ние сме наясно как ефикасно да се борим с тях и как да гарантираме безопасността на всеки пребиваващ в едно помещение.

Нашата роля като лидери в тази сфера, е да ви гарантираме пълна чистота през цялото време, като реално само трябва да ни се обадите и да заявите услугата.