7 съвета при избор на фирма за професионално почистване вкъщи

woman, window, cleaning

Изборът на професионално почистване може да бъде както проста и лесна задача, така и доста по-сложна работа.

За да разбулим всякакви митове и легенди за наемането на професионални почистващи услуги, днес с вас от Zoom-Clean.eu решихме да споделим 7 съвета при избор на професионално почистване за дома.

1. Направете списък с всичко, което искате да се почисти

За да организирате едно почистване от външна форма, е добре първо да добиете представа за това какво всъщност трябва да се почисти. Най-добре е да направите подробен списък с всичко, което искате фирмата да почисти и да следите дали е постигнато.

Ако фирмата е изпълнила всичко по списъка ви, то тогава можете да им имате доверие.

2. Изберете услуга, която да покрива всичките ви нужди

След като вече знаете какво искате да се направи в дома ви следва да изберете почистваща фирма, която предлага това, от което имате нужда. Ако искате пълно почистване на фасада и прозорци, ще имате нужда от фирма със способността и опит в почистването на прозорци.

При къщи и жилища на височина над 10 метра се използват вишки и специализирана екипировка, която не всяка средностатистическа почистваща фирма притежава.

3. Ако работата е много разделете почистването на дни

Добре е да работите с професионалисти, които могат да се напаснат на вашите нужди. Понякога почистването е отнема много време, дори за професионалист – ако дори пълен работен ден не е достатъчен е добре да предложите почистването да бъде разделено на един-два последователни дни.

Винаги е добре да се започне отгоре-надолу, но понякога килимите са приоритет.

4. Задължително питайте за почистване с био-препарати

Почистването с био-препарати се превръща в стандартен подход при поддръжката на чисти домове в България. Попитайте вашата фирма за дали предлага подобна услуга и с какви препарати чисти тя.

Ако е читава тя ще използва био-препарати, които намаляват праха и алергиите в дома.

5. При пране на килими се поставят стелки на мебелите

Почистващата фирма трябва задължително да изнесе мебелите или да изиска от вас да го направите ако ще пере килимите.

След пране, ако мебелите се връщат обратно върху килима, е задължително да се поставят стелки на крачетата, за да се предотврати преливане на цветовете от мебелите върху килима.

6. Изберете услуга, която може да чисти, когато пожелаете

Това да напаснете графика си с този на фирмата ви за почистване изисква финес от страна на чистачите. Те трябва да ви предоставят гъвкаво работно време, което да се напасне с вашите нужди.

Изберете услуга, която предлага седмично почистване на абонаментна основа.

7. Не забравяйте да проверите какво хората мислят за професионалистите

Добре е да проверите и какво хората мислят за самата фирма. Ако е известна фирма и често почиства във вашия град то хората може и да знаят за тях.

Това е показател, че те реално предлагат добра услуга, особено ако хората говорят за тях и споменават името им.

Ако искате да си гарантирате всичко споменато по-горе, най-сигурното ви решение все още си остава Zoom-Clean.eu. Ние не само предлагаме миене на къщи с вишки, но и ежеседмично почистване на абонамент и то с био-препарати.