6 начина да накарате офиса за заблести

office, sitting room, executive

Офис пространствата в България варират значително, не само по размер, но и по форма на самите помещения.

Има много модерни офиси, които са почти изцяло съставени от остъклени стени – те позволяват за значително по-лесен преход на слънчевата светлина, което създава усещането на много повече комуникативност и отвореност.

Разбира се, както всичко друго, и това има своите недостатъци, най-вече по-трудното и взискателно чистене.

За да ви помогнем да постигнете по-лесни резултати при чистене, днес Zoom-Clean.eu ще сподели с вас 6 трика как да накарате офиса ви да заблести.

1. Използвайте повече огледала и картини

Едно от нещата, които със сигурност имат отражения върху усещането на блясък, пространство и чистота са отразителите повърхности. В интериорният дизайн една от техниките за създаване на усещане на пространственост е използването на стъклени или отразителни повърхности.

Ако използвате картини с по-интересни рамки или някакъв вид отразяваща повърхност, вие можете със сигурност да пречупите светлината по интересен начин и да създадете усещане на чистота.

Разбира се след това остава нуждата от поддръжка и чистота, но това ще засегнем по-долу.

2. Премахнете мокета

Премахването на мокета е едно от най-добрите решения, които можете да вземете за своя бизнес. Един мокет, макар и да омекотява стъпката на крака, събира невероятно огромно количество прах, който прах се разнася и вдига.

Разбира се това се случва ако не почиствате достатъчно често, но това или отнема много усилия, или отнема много време и пари.

Ако премахнете мокета и сложите ламиниран паркет ще получите доста по-добри резултати с почистването, тъй като най-вече ще премахнете власинките, който улавят праха.

3. Използвайте защитаващи пода препарати

Използването на специални препарати за под с предпазваща функция за повърхности е доста лесен и бърз начин да си спестите често почистване.

Такива препарати са налични на пазара за всеки потребител, като са класифицирани като почистващи и защитаващи. Има много марки на пазара, който могат да се ползват също толкова успешно, както могат да се ползват дори комбинации от тях.

4. Позволете си обновяване на подовете – полиране/циклене

Понякога няма нощи по-хубаво от това да обновиш подовата си настилка. Тя може да е съвсем семпла като остарял линолеум, който има нужда от дълбоко почистване.

Понякога, обаче изисква по-сериозна намеса, както е полирането на мрамор или гранитогрес. Може и дори да става дума за циклене – каквото и да изберете крайните резултати ще бъдат блестящи.

5. Използвайте професионални услуги

Ако използвате професионални почистващи услуги вие си гарантирате цялостното и пълно почистване на което пространство прецените за най-добре.

Ако искате почистване само и единствено на една стая от вашия офис, то можете да го получите, а ако искате цялостно почистване отново можете да го получите.

6. Не оставяйте мокета да се изцапа

В случай, че решите да оставите мокета понеже обстоятелствата го диктуват или понеже повече ви харесва с мокет, нашият съвет е да не го оставяте да натрупа мръсотия. Почистването му е напълно възможно, но отнема време усилия и доста труд.

Ако го почиствате често, или насрочвате ежеседмично почистване с чистачите на Zoom-Clean.eu, вие си гарантирате значително по-приятна работна атмосфера.