5 причини защо офиса ви има нужда от регулярно почистване

5 pricini za abonamentno pochistvane

Офисите са най-вече място за работа, но това не означава, че те не могат да бъдат приятни за престои. Всъщност колко по-приятни са те, толкова повече време прекарва един служител в тях, като това върви ръка за ръка с продуктивността на един екип.

По-долу ще засегнем темата за позитивните страни на честото почистване на едно офис пространство и защо ви препоръчваме абонаментна услуга специално за това.

1. По-здравословна работна среда

Не е вярно, че офис работата крие най-малко рискове на професията. Да, може да не сте изложени на токсични изпарение, но наличието на прах и застоялото положение на работа може да създаде у вас дискомфорт и дори честа нужда от болничен.

Когато предоставят по-здравословна работна среда, вие имате директен ефект не само над физическото здраве на вашите служите, но и на психичната и готовност за работа.

2. Подобрена атмосфера

Подобрената атмосфера, при липса на мръсотия, може да повиши креативното мислене, а това да промени и подобри начините за справяме с трудности и решаването на задачи. Ако следим пирамидата на Маслоу, става ясно, че комфорта е предикат за креативността, и дори да работите изцяло рационална работа, като счетоводство или администрация, пак има място за тонус на работата.

Подобрената работна среда има пряко отношение над отношението на един работник спрямо неговата длъжност и продукцията от труда си.

3. Увеличена продуктивност – по-малко болнични

С увеличена креативност и подобрена атмосфера, има признаци за увеличение на продуктивността, като от една страна е заради по-приятната работната среда, от друга е поради по-рядко взетите болнични отпуски.

Едва ли има работодател, които със щастие и усмивка да дава болничен, но когато даден служите изпитва физическо затруднение или се е разболял, то е най-добре за всички това да се случи. От много години се знае, че качеството на въздуха има директно отражение върху здравето на човек и силата на имунната му система.

При често почистване на един офис, нивото на праховите частици намалява, а това намалява и факторите застрашаващи и омаловажаващи защитните ни системи.

4. Повишена представителност пред външни лица

Добре е и да не се забравя, че един офис все пак е място за работа, и това много често включва привличането и директната комуникация с нови или текущи клиенти. Представителността и приветливостта на едно пространство като цяло води до по-благоприятно и предразположено поведение от страна на един човек, които търси услуга.

Това е причината магазините да чистят витрините и китно и прилежно да подреждат щандовете си – защото клиентите преценят стоката по вида й. Същото важи и за офисите, макар и стоката много често да е във виртуалните измерения.

Ако един екип и офис изглежда приветливо и чисто, то това показва тяхното отношение към бизнеса им, и следователно към услугата, която предлагат.

5. По-добра визия на фирмата

Подобрената визия на фирмата ще привлече повече хора, а това ще увеличи и дохода. Реално, това на което се натъкваме е тънкост в човешката психология и това, че всичко тръгва от избора на правилната компания за почистване на офиси – за много фирми това е Zoom-Clean.eu – най-вече защото разбираме нуждите ви и знаме как да ги задоволим.