5 неща от които трябва да се отървете в офиса си

desk, office space, workspace

Чистенето на офис пространството от един екип може да отнеме доста усилия, особено ако не сте се замисляли за това как да направите целия процес по-лесен.

За щастие като професионалисти запознати и навлезнали в дълбочина в темата на оптималното чистене на офиси, ние от Zoom-Clean.eu днес ще споделим с вас 5 неща, които да махнете от офиса си, за да ви е по-лесно чистенето.

1. Пътеки, мокети и повърхности с косъм

Макар и да допринасят към уюта на един интериор, пътеките, килимите, мокетите и въобще каквито и да е подови повърхности с косъм, правят чистенето значително по-трудно.

Те не само събират и задържат повече прах от гладките подове, но и също така задържат петна. Добър пример за това са петната от кафе, които са доста често срещани в офисите на нашите клиенти.

Кафе излято върху под от линолеум или ламиниран паркет може да се забърши с мокра кърпичка или дори салфетка докато е мокро или сухо. За сметка на това да почистите мокет изцапан с кафе изисква почти професионално оборудване.

2. Растения от перваза на прозорците

Растенията на перваза на прозореца също представляват потенциален проблем не само при чистенето на един офис, но и при неговата поддръжка.

Ако държите малка саксия или саксии на перваза на прозореца, за да увеличите комфорта и омекотите атмосферата в стаята, може и да се наложи да ги махнете.

Те често оливат, оставят пръстени от поливане и дори могат да бъдат източник на мръсотия, да не става дума за праха, които листата събират.

3. Покривка за масата в кухнята

Слагане на покривка за маса в домашни условия е напълно разбираемо. Разбираемо е дори в работни условия, но когато персонала ви начислява повече от 6 човека, поддръжката на чиста покривка, дори да е мушама, става доста трудна задача.

Вместо непрестанно да подмивате или забърсвате следи от кафе, чай и други хранителни продукти, можете да оставите плота на масата просто лакиран.

Така имате достъп до естествената красота на дървото, а и си спестявате непрестанното чистене.

4. Вместо пердета сложете щори

Пердетата са огромен въздушен филтър, които улавя праха и мръсните отпечатъци. Освен ако нямате начин за пране на пердета, нашия съвет е да изберете хоризонтални или вертикални щори за прозорците ви.

Подобна инвестиция не само ще отвори помещението визуално, но и ще направи поддръжката му доста по-лесна.

Пердетата изискват омекотяване, губят цвета си доста по-бързо от завесите или щорите, а да не говорим за това колко бързо се омърсяват, особено по-светлите цветове.

5. Използвайте керамични чаши в вместо стъклени

Стъклените чаши са поредното нещо, което ви препоръчваме да премахнете от офиса си. Това е от чисто и просто хигиенно съображение.

Мръсотията си личи значително повече по стъклените чаши отколкото по керамичните. Те също така не са толкова удобни за ползване в микровълнова или за приготвянето на топли напитки.

Спестете си пространство в шкафовете и използвайте керамични чаши. Те са доста по-лесни за поддръжка, изглеждат по-семпло и значително по-неформални, което е полезно в офис обстановката.

Ако търсите най-ефикасния начин да получите чист офис, то вече сте го намерили – фирма за почистване Zoom-Clean.eu.

Нашите екипи ще се погрижат за чистотата на вашия офис в удобно за вас време, съобразявайки се с естесвото на вашата дейност. Можете да се доверите на професионалистите.