5 начина да изчистите дома си ако нямате време

woman, window, cleaning

Време е най-ограниченият ресурс, с който човек разполага. Всички сме заети с работа, ежедневни отговорности и други ангажименти, затова всеки начин да си освободим време за себе си е добър начин.

Почистването на един дом може да отнеме доста време, особено имайки предвид това, че трябва да се чисти 1-2 пъти в седмицата. И тъй като ценим времето на нашите читатели, днес от Zoom-Clean.eu ще ви споделим 5 начина да изчистите дома си ако нямате време.

1. Автоматизиране на процеса

Един от начините, с които модерният човек е намерил начин да си спести време за чистене, е като автоматизира процеса. Макар и модерните самопочистващи роботи за под да не са идеални, те са доста добра алтернатива на ръчния труд.

Тяхната напълно автономна работа ви позволява да отделите време за нещо друго и докато те чистят, вие да си отпочивате. Основното им ограничение идва при сблъсък с други и различни на вид повърхности.

Самата успеваемост и възможност за адаптация може да зависи от модел на модел, но като цяло за мнозина почистващите роботи са доста добра инвестиция.

2. Чистене на парче

Други хора избират да чистят своя дом на части. Ако имате само няколко минути свободно време за почистване, това всеки ден да чистите отделни части от дома си не звучи като чак толкова лоша идея.

Един ден може да бъде отдаден за чистене на огледалото в банята, а следващият на пода в спалнята. Реално пак постигате чистота на дома си, но не е наведнъж и може и да не постигнете същите резултати като професионалист (повече за това в точка 5).

3. Махане на килими и пътеки

Пътеките и килимите задържат много голяма част от мръсотията в един дом. Дори да сте безупречни, да не живеете с домашни любимци и да нямате деца, те пак действат като голям филтър за мръсотията.

От една страна това означава локализиране на по-голяма част от нечистотиите в дома ви, но от друга страна това са подови покрития, които отнемат повече време за обработка за разлика от други.

Оставете подовете си голи, само по балатум или паркет. Тези повърхности са доста по-лесни за почистване с метла или мокър парцал, тъй като при тях съпротивлението е доста по-малко отколкото при килимите.

4. Инвестирайте в по-добра техник

Следващата стъпка за постигане на по-голяма ефикасност, е ако инвестирате в по-добра техника за почистване. Такава може да бъде перяща прахосмукачка, която едновременно засмуква праха и изпира килима ви.

Те са по-скъпи и изискват специални препарати, но спестеното време, което ви предлагат те безценно. По-скъпата техника не винаги означава повече ефикасност, особено ако тепърва се запознавате с нейното използване.

5. Извикайте професионалистите

Най-сигурният начин да си спестите време за почистване, особено ако то вече е доста ограничено, е ако се обадите на Zoom-Clean.eu. Ние специализираме точно в освобождаването на свободно време.

Нашата услуга може да се нагоди на всеки режим, като с лекота да отмени вашия ангажимент. Най-добрият и оптимален вариант е да поръчате абонаментно почистване в желан от ваш времеви диапазон.

Така дори да сте невероятно заети, вашият дом винаги ще бъде безупречно чист, без значение през кой сезон в годината или кой ден от седмицата е.