4 начина за почистване на прозорци

pochistvane na prozortzi

Прозорците са очите на дома, те пускат светлината вътре не само затопляйки къщата, но и променяйки цялата атмосфера на едно помещение.

Пролетта и лятото са идеалните сезони за хубаво и цялостно почистване на прозорците на всеки дом, затова днес от Zoom-Clean.eu ще ви споделим 4 начина да почистите прозорците си перфектно.

1. Почистване на прозорци с водоструйка и четка

Водоструйката с телескопични дръжки и приставки с четки са първият избор, на който и да е професионалист нает да почисти фасадните стъкла на една сграда.

При възможност и достатъчен достъп се използват именно такива методи за почистване, тъй като те намаляват нуждата от стълби, вишки и алпинисти.

Ако се намирате в ситуация, в която можете, от земята, да достигнете своите прозорци, то нашата препоръка е да инвестирате във водоструйка с четка. Предлагат се доста евтини телескопични дръжки, които ви дават достъп до важните места от вашата фасада.

2. Миене на прозорци с пароструйка

Следващата алтернатива на водоструйките са пароструките, които са значително с по-кратък достъп, но за сметка на това могат да се справят с доста по-малко вода и препарати.

Високата температура на водната пара мигновено размеква всякакви полепнали по стъклата мръсотии и бързо ги отделя от прозореца оставяйки напълно чиста повърхност.

За много хора това е напълно достатъчни, а фактът, че не се отделя толкова много вода при почистване също помага да се избере пароструйката при миене на вътрешната страна на стъклопаркета.

Единственият недостатък на този подход, е че много често консуматорските парочистачки не разполагат с телескопични приставки. Това означава, че ако искате да измиете прозорците на втория етаж е нужно да използвате стълба или някакъв вид платформа.

3. Миене на прозорци с оцет и вестник

Най-старият и добре познат начин за миене на стъкла е с оцет и вестник. Макар и преди да се е използвал поради оскъдица от почистващи препарати и високите цени на продуктите за почистване, тази техника има доста ползи.

От една страна всички материали са ви вече налични, което означава, че не се налага да давате пари за скъпо оборудване.

Като ефикасност този метод реално е доста добър, въпреки, че отделя неприятни изпарения, които могат да ви раздразнят.

Киселинността на оцета е доста добра в разлагането на останките от насекоми и като цяло да се справи с всякаква мръсотия. Вестникът има дори леко полиращ ефект върху стъклото, факт, който се ползва от дърводелците при полирането на лакове върху прясно боядисани мебели.

Важно е да разредите оцета във вида и да подсушите прозорците добре след миене, за да намалите полепването на прах.

4. Миене на прозорци с чист спирт и микрофигърна кърпа

Един от най-сигурните начини за постигане на кристална чистота при миене на прозорци отвън и отвътре е да използвате чист спирт и микрофибърна кърпа.

За по-едрите частици можете да използвате редовните препарати за прозорец, те ще ви помогнат да махнете нещата, които най-много пречат.

Но едва ли ви се гледат мътни петна и стечки по стъклото – тук идва ролята на спирта и микрофибърната кърпа.

Нанасяте с пулверизатор спирта по участъци от стъклото, минавате с кърпата и премахвате всякакви остатъци от мръсотия – не остава нищо освен кристална чистота.

Ако искате пък да си спестите всичко това и търсите начин да се справите с неприятната гледка върху прозореца, можете направо да се свържете със Zoom-Clean.eu.

Нашите екипи ще ви помогнат да отметнете това неприятно задължение без проблеми.