Как да наемете фирма за почистване с малък бюджет

business centre, office, center

Когато нуждата ви от чистота се сблъска с ограничения ви месечен бюджет, вероятността да изпитате разочарование и напрежение е доста голяма. Но с правилната фирма за почистване, винаги има начин да се справите с това ограничение – ето как да наемете фирма за почистване с малък бюджет.

Кое е по-евтино – абонамент или еднократно почистване

Повечето услуги за почистване предлагат два основни вида услуги – редовни (абонаментни) или еднократни. Еднократните услуги са идеални ако имате конкретен проблем, който е по-скоро аномалия в дома ви, като трудно за махане петно или преместване в ново жилище.

Но когато имате нужда от нещо по-постоянно, едва ли бихте плащали за еднократна услуга всеки път. Това е не само логистичен кошмар, но и може да ви струва повече.

Онова, което много фирми не ви казват, е че еднократните услуги много често струват повече. От една страна това е така понеже почистването е по-трудно, а от друга страна понеже самите фирми така разпределят своите ценоразписи.

Абонаментните услуги ви позволяват да получите чистота без да давате излишни пари. Ние от Zoom-Clean.eu даваме възможност на нашите клиенти да избират точно какво се почиства и колко често.

Така те получават точно това, от което се нуждаят без да се налага да плащат за неща, от които нямат полза.

Наемете фирмата предварително

Наемането на почистваща фирма с предварителна уговорка не винаги е лесна задача. Много от големите професионални фирми имат редовна заетост и не могат да ви дадат гаранция дали ще са наличните техните екипи на желаната от вас дата.

Но ако успеете да се уговорите с една фирма седмица или две преди важната дата, има вероятност да ви намалят цената. Това важни особено ако изкарате късмет и ги хванете в по-слаб период, когато нямат толкова търсене.

Търсете фирма без депозит

Когато една фирма ви търси депозит, това е за да се защитят от прекратяване на договора в последния момент. Но ако на вас парите за депозита ви трябват сега, едва ли ще ви е драго да се налага да ги давате за почистване.

Затова един от начините да наемете фирма за почиства с малък бюджет, е да намерите услуга, която не изисква депозит. Тези услуги са често срещани, но за да направите подобно уговорка е най-добре да се свържете с тях директно и да разберете дали изискват парите предварително или след почистване.

Избягвайте експресни поръчки

Едни от най-скъпите неща в света на обслужващите услуги са ескпресните поръчките. Това важи за логистика, доставка, хотелиерство и услугите за почистване.

Реално това е напълно валиден бизнес модел, тъй като клиентът получава спешна помощ на момента, за сметка на по-голяма такса. Но ако вашият бюджет е ограничен и искате да спестите всеки лев, не е желателно да се обаждате в последния момент.

Вместо това се опитайте да предвидите кога точно ще ви трябва подобна услуга, планувайте го и запазете услугата предварително. След това се замислете за абонамент – това е второто най-спестовно нещо, което можете да направите.

Изберете точно какво искате да бъде почистено, обадете се предварително и не плащайте депозит. Винаги можете да се обадите на Zoom-Clean.eu – ние предлагаме най-конкурентните цени за почистване за София и Перник.