10 съвета как да изберете най-добрите в бранша

top 10

Сферата на професионалното почистване е особено наситена, тъй като това е привидно лесно за извършване дейност. При по-внимателно заглеждане, обаче става ясно, че за наистина добре свършена работа е нужен професионализъм, който произлиза от това колко сериозно взима предвид една компания своята работа.

Днес от Zoom-Clean.eu ще ви представим 10-те най-важни съвета за избиране и намиране на най-добрите фирми за почистване в бранша.

1. Не бързайте с избора си

Има една поговорка – „Бързата работа – срам за майстора”. Тя важи на много места и особено, когато ни се налага да правим инвестиция. Ако виждате почистването на вашето пространство като харч, това означава, че ще бързате да приключите и ще търсите най-ниската цена.

Това е инвестиция в комфорта и здравето, което очаквате от живеенето във вашия дом, за това не бързайте.

2. Вижте какво предлагат

Предложението на една почистващата фирма ще обхваща обичайните услуги, но ако една компания предлага и други услуги за почистване, като фасадно почистване или миене на прозорци с вишка, то тогава тя заслужава вашето внимание.

3. Опита има значение – вижте от колко време са в бранша

Ако са бранша от по-малко от 5 години, то едва ли имат чак толкова опит или познанство по материята. Чистенето може да изглежда лесно, но реално изисква финес и разбиране на петната и начина, по който те се захващат за различните повърхности – това изисква време и полеви опит.

4. Не се доверявайте на ниската цена

Ниските цени са често просто примамка, която се възползва от факта, че повечето българи нямат особено голям бюджет. Не се доверявайте на ниските цени, тъй като те са показател за бързо свършена работа, а както отбелязахме по-горе – тя е срам за майстора.

Високата цена, поне в този случай, наистина си заслужава и се надяваме да не разберете истинността на това твърдение по трудния начин.

5. Вижте какво казват другите за тях

Мнението на техните колеги и клиенти е отражение на цялостното им поведение на работа. Направете една бърза интернет проверка и вижте какво пише за тях на различните места – отсявайте очевидно измислените коментари – личат си доста отдалече.

6. Предлагат ли услуги и за офиси

Ако една компания предлага услуги за офиси, това означава, че те имат капацитета и репутацията, на която много офис пространства разчитат. Ако могат да почистват офиси често, то тогава най-вероятно имат и капацитета да чистят и домове, и то не отгоре-отгоре, а наистина добре.

7. В кои региони и градове работят

Това къде работят те, дали в цяла София или и в други градове като Плевен, например, показва, че фирмата се разраства и не залага само на клиенти от едно място. Този увеличен капацитет на работа сигнализира за разрастване на капацитета и уменията на екипа, както и на добра управа, която умее да прави стратегически решения.

8. Имат ли гъвкави програми за чистене

Гъвкавите програми за чистене са символ на професионализъм, тъй като поставят нуждите на клиенти пред собствените си нужди. Под гъвкаво работно време най-вече се засяга работата с офис пространства, където чистенето по необходимост се случва или рано сутрин или след обичайното работно време.

9. Предлагат ли абонаментни услуги

Абонаментните услуги са също голям плюс, това показва, че една фирма може да бъде постоянна и разполага с работната, ръка за да поддържа редовно един обект. Качеството тук също има значение, за това обърнете внимание и на това.

10. Предлагат ли цялостен пакет за обслужване

Цялостното обслужване се съчетава както са абонаментните услуги, така и с пълното почистване на един обект – отвън и отвътре. Ако една фирма, като Zoom-Clean, предлага подобен вид услуги, то това е сигурен показател, че те са реални специалисти и наистина си разбират от работата.